Nieuws

Klaterende fonteintjes nu al trekpleister op vernieuwde Grote Markt

Het duurt nog even voordat de vernieuwde Grote Markt helemaal klaar is en officieel geopend zal worden. Maar zaterdag tijdens de eerste warme voorjaarsdag bleek al wel dat de fonteinen een nieuwe trekpleister zullen worden. Veel mensen wandelden ernaartoe, keken naar de klaterende fonteintjes, kinderen speelden er, en anderen gingen er zitten om vanaf die plek de Grote Markt en de gezellige drukte op de rest van het plein te bekijken.


Leestijd: 1 minuut

Dat het zo gezellig en levendig was, dat moet precies de bedoeling zijn geweest van de ontwerpers, architecten en de gemeente Groningen. De fonteinen moeten vooral tijdens de heetste zomerdagen voor de broodnodige verkoeling zorgen, en zaterdag had het er alle schijn van dat bezoekers dat zullen gaan doen.

Ook op de rest van de Grote Markt was het gezellig druk. Het gedeelte aan de oostzijde is nog niet klaar: daar wordt nog gewerkt aan het plaveisel en de ster onder de bomen. Wanneer ook dat af is, en men onder de bomen kan gaan zitten, heeft de Grote Markt er naast de fonteinen een tweede trekpleister bij: de bomen.

De officiële opening van de Grote Markt is voorzien op 1 juni. Hoe het allemaal zal uitpakken, dat zal nog moeten blijken. Maar zaterdag leek het er in elk geval op dat de vernieuwde Grote Markt nog steeds het centrale, levendige stadsplein van Groningen is, zoals dat al eeuwenlang zo is.