Nieuws

Komend weekend zuidelijke ringweg ook richting Europaweg dicht

Het Julianaplein is komend weekend alleen nog geopend van Drachten naar Assen. Vanaf vrijdagavond (22.00 uur) kun je niet meer vanaf de A28, dus uit de richting Haren/Assen, richting de Europaweg/Hoogezand rijden.


Leestijd: 1 minuut

Kom je vanaf de A28, dan word je bij aansluiting Groningen-Zuid van de weg geleid. Je komt dan uit op de Van Ketwich Verschuurlaan. Je kunt dan het beste omleidingsroute 7 volgen, via de Laan Corpus den Hoorn naar de A7. Daar kun je richting Hoogkerk/Drachten of richting de westelijke ringweg. Wil je naar het oosten van de stad, dan rijd je het snelst via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg (Rondje Ring), zo stelt Groningen Bereikbaar.

Kom je vanuit Assen of Zwolle en wil je richting het oosten van de stad, dan kun je bij Assen beter de N33 richting Veendam kiezen. Bij Zuidbroek kun je dan de A7 richting de stad nemen.

Wat is dicht?

Op de kaart hieronder zie je een overzicht van alle wegafsluitingen in Groningen dit weekend.

Fase 4

Maandag 6 mei begint fase 4 van Operatie Ring Zuid. Dan komt er op het Julianaplein een nieuwe route bij. Verkeer vanaf de A28 (uit Haren/Assen) kan dan via de nieuwe tunnelboog richting Drachten. Dit is de tweede nieuwe verbinding op het Julianaplein die we openstellen.