Nieuws

Koningsdag Groningen: dit is er te doen

De oranje kleding kan binnenkort weer uit de kast worden gehaald, want na Pasen staat Koningsdag voor de deur. In Groningen betekent dat dit jaar een ‘afwisselend programma’ voor jong en oud, maakt de Oranjevereniging dinsdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

Koningsdag Groningen: dit is er te doen
Koningsdag Groningen: dit is er te doen

Zoals elk jaar begint het feest met Koningsnacht, met verschillende bands op de Vismarkt. Onder andere Banji en Knars zullen de revue passeren. De volgende dag kunnen de spullen weer vroeg van zolder worden gehaald, want de vrijmarkt begint om 07.00 uur. Dit jaar zal er ook een kindervrijmarkt worden georganiseerd op de Westerhaven. Daar begint de opbouw om 9:00 uur. Op de Vismarkt is vanaf 10.15 een kinderdisco te vinden, inclusief een dance battle. 

Verder zullen er de hele dag bands op het podium op de Vismarkt spelen. Onder andere George & The Rams, Steeby and the Better Days, The Vices en Bazzookas zullen er optreden. De hele line-up is te vinden op de website van Oranje Groningen

In verband met de veiligheid vraagt de organisatie bezoekers om de aanwijzingen van de verkeersleiding op te volgen en zich netjes te gedragen richting hulpverleners en andere dienstverleners.