Nieuws

Koningsdag in Groningen weer als vanouds: vrijmarkt op de singels en live muziek

Na twee jaar coronarestricties kan de verjaardag van de Koning volgende week eindelijk weer goed gevierd worden. Alle reden voor de Oranjevereniging in Groningen om uit te pakken met een programma met voor elk wat wils.


Leestijd: 1 minuut

Het begint de avond ervoor al. Op de Vismarkt wordt Koningsnacht ingeluid met optredens van onder andere The Tibbs, Beste Zanger Joe Buck, Jick Munro & the Amazing Laserbeams, Broken Bass en Mooi Wark.

De vrijmarkt mag natuurlijk niet ontbreken op Koningsdag. Dit jaar wordt deze zoals gewoonlijk weer op de singels georganiseerd. Vanaf 7:00 uur kunnen de kleedjes, kraampjes en stalletjes weer worden opgebouwd. Kijk van tevoren op www.oranjegroningen.nl om te kijken wat je allemaal wel en niet mag verkopen om teleurstelling te voorkomen, zo adviseert de Oranjevereniging.

Op de Vismarkt gaat Koningsdag van start met hits en vermaak voor de kids (ook leuk voor ouders) met onder andere de kinderdisco met niemand minder dan DJ Denniz en de Liedjesbende. In de middag is er het Earth Wind & Fire-project opgevolgd door Wies en Blanks. Daarna gaat het feest onverminderd door met Son Mieux, Kuzko en The Cool Quest.

Meer informatie over de line-up tijdens Koningsdag en Koningsnacht kun je vinden op www.oranjegroningen.nl.