Nieuws

Kunstenares Maya Wildevuur (78) overleden

Maya Wildevuur is afgelopen nacht op 78-jarige leeftijd overleden. De kunstschilderes overleed in Midwolda, waar ze sinds 1992 woont.


Leestijd: 1 minuut

Kunstenares Maya Wildevuur (78) overleden
Kunstenares Maya Wildevuur (78) overleden

Wildevuur staat vooral bekend om haar kleurrijke schilderijen. Ze schilderde onder andere bloemen, landschappen en mensen. Ze stond ook bekend om haar karakteristieke portretten van bekendheden. Naast haar kleurrijke schilderijen zag Wildevuur er zelf ook altijd kleurrijk uit, met bloemen in haar haar en kleurrijke kleding. 

De kunstenares werd in 1944 geboren in Deventer. Als kind wist ze al dat ze kunstenares wilde worden. Ze koos voor de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Met haar eerste bedrijfje 'Maya's kunstnijverheid' verzorgde ze kunstzinnige bloem-arrangementen voor allerlei gelegenheden. Daarna kwam de textiel. Met naald en draad maakte Wildevuur religieuze en barokke voorstellingen, boeketten, spreien en wandkleden.

In 1983 ging Maya met haar man Jan in het Drentse Hooghalen wonen. Daar opende ze Galerie Maya Wildevuur, waarin het werk van andere kunstenaars voorop kwam te staan. Maya stelde er haar eigen zijdecollages tentoon. Langzaam verruilde ze de zijdecollages voor schilderijen, die in binnen- en buitenland bekend werden. In 1992 ging het stel in de Groninger Ennemaborgh wonen. De galerie in Hooghalen bleef bestaan. Ook in Groningen bleef Wildevuur schilderen. 

Foto: Facebook