Nieuws

Groningen in het teken van herdenking omgekomen agent


Leestijd: 1 minuut

Het lichaam van de 48-jarige agent  die vorige week door een schietpartij in het Groningse Baflo om het leven kwam, wordt woensdag in een lange stoet van zijn woonplaats Godlinze naar de Martinikerk in Groningen gereden. Er rijden meerdere volgauto’s en politiemotoren mee in de stoet, zo meldde de politie dinsdag.

Onderweg komt de stoet, op verzoek van de familie van de agent, onder meer langs het politiebureau in Delfzijl en het hoofdbureau van de politie aan de Rademarkt in Groningen.

Een aantal straten in de Groningse binnenstad zijn vanaf woensdagochtend 11.00 uur afgesloten voor het verkeer. Ook rijden er geen bussen. Op de plekken waar de stoet langs komt, worden fietsen verwijderd.

Vanaf de Oosterstraat tot aan de Martinikerk wordt een erehaag geformeerd, waarna om 14.00 uur een herdenkingsdienst in de kerk begint. Bij de herdenking in de kerk zijn genodigden en collega’s aanwezig. Andere politiemensen, brandweerlieden, medewerkers van de geneeskundige hulpverlening en defensiepersoneel kunnen de dienst buiten op grote videoschermen volgen. De dienst wordt live uitgezonden op RTV Noord.

Dick Haveman wordt woensdag na de herdenking in besloten kring begraven.

Renske Hekman

Woensdagmiddag om twee uur is er ook een herdenking voor Renske Hekman in de Mariakerk in ’t Zandt.. De begrafenis is daarna in besloten kring.