Nieuws

Line-up Bevrijdingsfestival compleet

De line-up van het Bevrijdingsfestival, op 5 mei in het Stadspark, is compleet. De organisatie maakte dinsdag bekend dat ook Dizzee Rascal, Claude, TAXITAXI en Rozie naar Groningen afreizen. Eerder werd al bekend dat onder meer Froukje, Sophie Straat, Nick Mulvey en TikTok Tammo optreden.


Leestijd: 1 minuut

Dizzee Rascal is een van de meest succesvolle Britse rappers aller tijden. Met maandelijks meer dan 3 miljoen streams op Spotify is hij nog steeds razend populair in de hiphopscène. Dizzee Rascal brengt met zijn typische Engelse grime muziek een uniek geluid naar Groningen.

Claude

Dit jaar treedt Claude op in Groningen als Ambassadeur van de Vrijheid. Claude is met zijn Frans/Nederlandse hits niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten en zal het festival op spectaculaire wijze openen.

Noordelijk talent

Het festival voegt ook noordelijk talent TAXITAXI en hard house DJ Rozie toe aan de line-up. TAXITAXI is een driekoppige punk-boyband bestaande uit Fred Goverde, Rob Stefano en Rob Schoenmakers. Rozie is een vrouwelijke dj uit Groningen die in een rap tempo naam heeft gemaakt in de dance industrie. Ze brengt met haar unieke stijl de 90s house en trance terug naar het Bevrijdingsfestival.

De volledige line-up bestaat uit: Froukje, Sophie Straat, Dizzee Rascal, TAXITAXI, TikTok Tammo & Band, Nick Mulvey, Mula B, John Coffey, Rozie, Double Talk, Nusantara Beats, Babs, BenWal, SSTO, Marit Nygård, Maartje, Lisa Ploeger, Shoom, Moonloops, VELOCITY MADE GOOD en Roodkopje x Braai.