Nieuws

Local Groningen organiseert autopuzzelroutes door provincie Groningen

Ze waren er mee begonnen tijdens de lock-down, maar nu het leven weer iets normaler is gaan ze er mee door: het organiseren van kleinschalige autopuzzeltochten met een beperkt aantal deelnemers door de provincie Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Local Groningen organiseert autopuzzelroutes door provincie Groningen
Local Groningen organiseert autopuzzelroutes door provincie Groningen

LocalGroningen is een initiatief waarbij autopuzzelroutes worden uitgezet in de minder bekende en misschien ook wel minder toeristische gebieden in de provincie Groningen. Begonnen midden in de strengste corona-maatregelen, waarbij musea, horecagelegenheden en verblijfslocaties beperkt of niet open konden, vond LocalGroningen dat juist deze streken meer aandacht verdienden.

Samen met ondernemers op de routes zijn er unieke autopuzzeltochten uitgezet, waarbij de 'kleine, lokale' verhalen voor het voetlicht worden gebracht. Een uitgebreid routeboek met ook meer dan voldoende vertier voor de achterbank, zorgt, aldus de organisatie, “voor een bijna nostalgische ervaring in een landschap dat in veel gevallen voor verrassingen zorgt omdat het nog niet bekend was, of omdat het nu tijdens de route heel aandachtig wordt bekeken”.

Een lunch, gemaakt door lokale ondernemers, en veelal met streekproducten is per route bij te bestellen.

“Omdat onze routes juist over de kleine wegen leiden, is het aantal plaatsen per dag beperkt: massatoerisme is zeker in de authentieke, kleine dorpjes niet gewenst”.

Wie meer willen weten over LocalGroningen, kan contact op te nemen met Wil Hoogenboom op telefoonnummer 06 4126 1230 of per mail op info@localgroningen.nl