Nieuws

Marianne Timmer in de bres voor ijsbaan Kardinge; petitie ruim 12.000 keer getekend

Voormalig prof-schaatser Marianne Timmer springt in de bres voor de ijsbaan Kardinge, die met sluiting bedreigd wordt. Op haar Instagram-pagina roept ze haar volgers op een petitie te tekenen voor het behoud van de ijsbaan. Die loopt ondertussen storm: dinsdagochtend was de petitie ruim 12.000 keer getekend.


Leestijd: 1 minuut

De toekomst van de schaatsbaan is onzeker. Sport- en recreatiegebied Kardinge gaat op de schop en het is de vraag of er in de plannen nog ruimte is voor een relatief dure ijsbaan.  

“Het zal toch niet waar zijn dat ijsbaan Kardinge gesloten wordt?”, zegt Marianne Timmer in een filmpje op Insta. Timmer begon zelf met schaatsen in het Stadspark, maar verhuisde later mee naar Kardinge. Hier reed ze onder andere verschillende NK’s, zo memoreert ze in het filmpje. Een geweldige plek, want: “het publiek zat heel dichtbij.”

Marianne hoopt dat de ijsbaan blijft bestaan, want dat is noodzakelijk voor nieuw schaatstalent. “IJsbaan Kardinge moet gewoon blijven zodat ook andere kinderen en mensen hun schaatsrondjes hier kunnen maken.”

Marianne Timmer is niet de enige schaatser die oproept de petitie te tekenen. Ook onder meer Suzanne Schulting en Renate Groenewold spraken hun steun uit.

De petitie wordt uiteindelijk aangeboden aan de gemeenteraad en het gemeentebestuur van Groningen. De petitie is hier te vinden.