Nieuws

Martini Ziekenhuis sluit operatiekamers; toestroom nieuwe coronapatiënten te groot

Om de druk op de zorg te verlichten, sluit het Martini Ziekenhuis in de stad vanaf volgende week acht operatiekamers. Het ziekenhuis kan de toestroom van coronapatiënten amper aan: sinds mei vorig jaar was het aantal patiënten niet zo groot als nu. Voor nieuwe coronapatiënten is momenteel geen plek; zij worden doorverwezen naar andere ziekenhuizen in de regio.


Leestijd: 1 minuut

Martini Ziekenhuis sluit operatiekamers; toestroom nieuwe coronapatiënten te groot
Martini Ziekenhuis sluit operatiekamers; toestroom nieuwe coronapatiënten te groot

Om goede en veilige zorg te garanderen, is het ziekenhuis gedwongen de reguliere zorg af te schalen, zo meldt het ziekenhuis in een verklaring. Het Martini Ziekenhuis sluit daarom vanaf volgende week acht operatiekamers voor de periode van één week. Van de veertien OK’s zijn er dan nog zes geopend. Dat heeft tot gevolg dat er geplande operaties moeten worden afgezegd.

Groot aantal nieuwe patiënten

Deze week heeft het ziekenhuis een groot aantal coronapatiënten opgenomen. Het gaat dan om patiënten uit eigen regio, maar ook uit andere regio’s. De COVID-bedden zijn nu allemaal bezet en ook op de IC is het druk. Nieuwe COVID-patiënten kunnen terecht in ziekenhuizen in de regio, aldus het ziekenhuis. Patiënten die om een andere reden een opname nodig hebben, kunnen wel opgenomen worden. Ook de spoedeisende hulp is gewoon geopend.

Het ziekenhuis laat weten zorgvuldig te kijken welke patiënten wél voor een operatie in aanmerking komen. “Door slim te plannen proberen we onze beschikbare capaciteit maximaal te benutten.”