Nieuws

Martiniplaza in Groningen gesloopt ?

Martiniplaza, het bekendste en grootste evenementencentrum van noordoost-Nederland, wordt mogelijk gesloopt.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza moet verder worden verduurzaamd en vernieuwd, en volgens het college van B&W is het dan interessant om te onderzoeken of het niet verstandiger is om het verouderde gebouw dan maar helemaal te slopen.

In plaats daarvan zou er dan een compleet nieuwe Martiniplaza kunnen worden gebouwd. Alleen niet op de huidige locatie, maar aan de Suikerzijde, de nieuwe wijk die in voorbereiding is op het oude Suikerunieterrein.

B en W denken er al enige tijd over om Martiniplaza een nieuwe toekomst te geven aan de Suikerzijde. Vandaag meldt de directeur van Martiniplaza, Willem de Kok, dat die optie nu officieel op tafel ligt.

Volgens hem gaan gemeente en Martiniplaza deze optie nu samen onderzoeken. “We zijn samen met de gemeente tot de conclusie gekomen dat dit best een interessante optie is”, zo zegt hij vandaag tegen RTV Noord.

Mocht uit het onderzoek blijken dat sloop van Martiniplaza om meerdere redenen aantrekkelijker zou zijn dan vernieuwing op de huidige locatie, dan zal het nog minstens tot 2030 duren tot er een nieuwe Martiniplaza is.

Uiteraard is het aan de Groningse gemeenteraad om er een besluit over te nemen.

=====

Alles over Groningen. Abonneer je nu op ons gratis dagelijkse nieuwsoverzicht: De Luncheditie.