Nieuws

Meer dan honderd coronabesmettingen en sterfgeval in Groningen

In de provincie Groningen zijn er op zaterdag 107 positieve coronatesten bijgekomen. Het Coronadashboard registreerde ook twee nieuwe ziekenhuisopnames en een sterfgeval.


Leestijd: 1 minuut

Meer dan honderd coronabesmettingen en sterfgeval in Groningen
Meer dan honderd coronabesmettingen en sterfgeval in Groningen

Een groot deel van de nieuwe besmettingen vond plaats in de gemeente Groningen, hoewel het aantal van 59 positieve testen op een dag wat lager is dan de afgelopen tijd. In en rond de stad Groningen zijn nu bijna 2.000 besmettingen geregistreerd. In de hele provincie gaat het om bijna 3.000 positieve testen. De gemeente Groningen is dus voor tweederde van de aantallen verantwoordelijk. 

Het aantal ziekenhuisopnames in de provincie is toegenomen met twee. Zaterdag steeg het aantal sterfgevallen door corona met een naar 22.

Schiermonnikoog enige gemeente zonder besmettingen
Uit de data van het RIVM valt op te maken dat in 354 van de 355 Nederlandse gemeente een coronabesmetting is vastgesteld. Alleen Schiermonnikoog, dat wel onder Friesland valt, is nog coronavrij. In het hele land staat de teller nu op meer dan 168.000 coronabesmettingen. Met het huidige tempo wordt in de loop van volgende week de 200.000 aangetikt. Dat zou betekenen dat er in een maand zo’n 100.000 positieve testen zijn bijgekomen. Dat is opmerkelijk, want het duurde zeven maanden voordat de eerste 100.000 besmettingen aan het licht kwamen.