Nieuws

Online bierproeverij van Groningse brouwerijen

Vijf Groningse brouwerijen slaan de handen ineen en organiseren op vrijdag 4 december een online bierproeverij. Vanaf 20:00 uur kun je vijf verschillende bieren van deze vijf brouwerijen proeven en krijg je tegelijkertijd een virtuele rondleiding die je meeneemt door het brouwproces. Het gaat om De Prael Groningen, Baxbier, Martinus, Dokjard en Rockin’ Ludina.


Leestijd: 1 minuut

Online bierproeverij van Groningse brouwerijen
Online bierproeverij van Groningse brouwerijen

De brouwerijen hebben allemaal een proeflokaal waar zij normaal gesproken gasten ontvangen en hen laten genieten van diverse biertjes. Vanwege corona zijn de brouwerijen al sinds 14 oktober dicht en zetten ze alles op alles om op creatieve manieren het hoofd boven water te houden.

Met de online proeverij nemen ze bierliefhebbers virtueel mee naar de verschillende locaties. “Een mooie manier om kennis te maken met de vijf brouwerijen: de ene groot, de andere klein, de ene brouwerij brouwt traditionele bieren, de andere experimenteert juist. Een mooie kans om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe bieren te drinken en vooral om er weer even 'virtueel uit te zijn'”, aldus de initiatiefnemers.

Wil je meedoen met deze proeverij? Bestel dan vanaf 25 november een proefdoos bij een van de brouwerijen of ga langs om een pakket te kopen. Een pakket kost € 20,-, bevat vijf biertjes en is geschikt voor 2 personen.