Nieuws

Met corona besmette microbioloog van UMCG maakt het goed

De met corona besmette microbioloog Alex Friedrich maakt het goed. De arts uit het UMCG wordt in noordelijke media vaak opgevoerd als specialist. Donderdag werd bekend dat hij het virus onder de leden heeft.


Leestijd: 1 minuut

UMCG-microbioloog Alex Friedrich roept op: ‘Hou je aan de regels! Ook tijdens de feestdagen!’
UMCG-microbioloog Alex Friedrich roept op: ‘Hou je aan de regels! Ook tijdens de feestdagen!’

Donderdag meldde het UMCG dat het naar omstandigheden goed ging met Friedrich. De microbioloog liet zelf ook weten dat hij weinig klachten heeft en dat hij snel weer verwacht aan het werk te kunnen. Vrijdagochtend twitterde Friedrich dat hij goed heeft geslapen en dat hij geen koorts heeft. “Aarzel niet in de strijd tegen het virus. Iedereen kan bijdragen door zich aan de hygiëneregels, reisrestricties en regels van de overheid te houden. Ik reken op jullie”, aldus Friedrich. 

Friedrich is hoofd van de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie in het UMCG. Hij is dus vrijwel elk moment van de dag bezig met het coronavirus. Het UMCG liet echter weten dat de slagkracht van zijn team niet in gevaar komt. 

In het hele UMCG zijn op dit moment 28 personeelsleden besmet met het coronavirus. Er wordt onder het medische personeel ook veel meer getest op het virus. In een groot aantal gevallen gaat het om besmettingen die het personeel heeft opgelopen tijdens bijvoorbeeld een wintersportvakantie.

https://twitter.com/AlexWFriedrich1/status/1240892369739931648