Nieuws

Motorrijder steekincident Groningen reed eerder in op politieagent


Leestijd: 1 minuut

Vrijdagavond 25 maart raakte een 18-jarige jongeman uit Groningen gewond bij een steekincident op de Beukenlaan in Groningen. Het slachtoffer ergerde zich aan een motorrijder, die meerdere malen met veel lawaai door de straat reed.

Op een gegeven moment besloot de 18-jarige de motorrijder aan te spreken. Het gesprek liep al snel uit de hand. Plotseling pakte de motorrijder een vuurwapen.

De 18-jarige wist het wapen uit de handen van de man te slaan. Tijdens de daarop volgende worsteling liep het slachtoffer een steekwond in zijn rug op. De verdachte wist op zijn motor te ontkomen.

Afgelopen week kwam het slachtoffer dezelfde motorrijder per toeval tegen en noteerde hij het kenteken. De ternaamgestelde van dit kenteken werd dinsdagavond op de Zaagmuldersweg aangehouden. Agenten wilden de man onderwerpen aan een controle, waarop hij inreed op de dienders. De agent kon nog net opzij springen. De motorrijder kon worden aangehouden. Hij zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.