Nieuws

Nep-account van burgemeester van Groningen: “Mayor Koen”

De gemeente Groningen is niet blij met een zogenaamd account van de burgemeester van Groningen, onder de naam “Mayor Koen”. Een onbekende geeft zich daarbij valselijk uit als burgemeester van Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Nep-account van burgemeester van Groningen: “Mayor Koen”
Nep-account van burgemeester van Groningen: “Mayor Koen”

Op de website staan met name video-filmpjes gemaakt door OOGT TV met interviews van de burgemeester. Op een van die filmpjes heeft burgemeester Schuiling een profetische blik. Hij zegt daarin dat er weliswaar versoepelingen zijn, maar dat iedereen zich wel aan regels moet houden en afstand moet houden, “anders loopt het snel weer uit de hand”.

Maar er staan ook tekstjes op waar de burgemeester van Groningen het vast niet mee eens zal zijn. Zoals: “Het is economisch van belang om Lelystad Airport eerder te openen”. Zo ongenuanceerd, dat het weer grappig is.

Of, ook bizar:  “Einde van de crisis lijkt in zicht, maar dat betekent niet meteen een loonsverhoging. Voor al diegenen die willen deelnemen aan niet-terugbetalingsfinanciering van de VN, kunt u mij een bericht sturen zodat ik u kan doorverwijzen naar de persoon die verantwoordelijk is voor het project. Ik zou willen dat veel mensen deze financiering aannemen omdat we een moeilijke tijd doormaken. Good luck!”

En, op 17 juni:  “Felicitaties aan al mijn medeburgers die vorige week hun financiering hebben ontvangen. Het UN Non-Refundable Funding Project is altijd beschikbaar voor iedereen die een aanvraag wil indienen. Moge God ons op het rechte pad leiden. Tot volgende week allemaal.”

Account verwijderen
In het Dagblad van het Noorden van vrijdag staat dat de gemeente Groningen Facebook heeft gevraagd het nep-account te verwijderen. Maar de vraag is of veel lezers inderdaad zouden denken dat de bizarre teksten écht van Koen Schuiling zijn. Het is maar voor de burgemeester te hopen dat er niet veel mensen zijn die er van uitgaan dat hij écht zulke onzin zou schrijven, want dan mag hij nog wel iets aan zijn PR gaan doen…