Nieuws

Niemeyerfabriek Groningen vandaag open voor publiek

De oude Niemeyerfabriek aan de Paterswoldseweg in Groningen opent vandaag de deuren voor het publiek. Er wordt een grote belangstelling verwacht, en daarom worden er zelfs pendelbussen ingezet vanaf twee P&R locaties in Groningen: P&R Haren II en P&R Hoogkerk.


Leestijd: 1 minuut

De Niemeyerfabriek opent vandaag voor het eerst haar deuren voor de buurt, Stad. Tijdens deze Open Dag kan iedereen binnenkijken en een route wandelen door de oude tabaksfabriek. Het terrein is geopend tussen vanmorgen tien en vanmiddag vier uur.

Op het Niemeyerterrein worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Via een route door de fabriek zie je de indrukwekkende schaal en historie van deze plek. De Open Dag is bovendien de aftrap van de eerste bouwwerkzaamheden voor de herontwikkeling van de fabriek. 

De ontwikkelaar van de Niemeyer fabriek wil het unieke karakter van de fabriek behouden, maar voor de transformatie van oude tabaksfabriek naar een nieuwe invulling moet er verbouwd worden.

Dat begint met het verwijderen van een aantal onderdelen. Daarom worden er ook sloopdemonstraties gegeven. Circulariteit en behoud van de fabriek staan daarbij centraal.

Absent Matter

Zo kan het worden wanneer alle plannen zijn uitgevoerd.