Nieuws

Nieuwe app in korte tijd hit bij Groningse studenten: “Ommetje”

Een nieuwe app is sinds kort razend populair aan het worden onder Groningse studenten. Het betreft een app ontwikkeld in samenwerking met de bekende Nederlandse hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe app in korte tijd hit bij Groningse studenten: “Ommetje”
Nieuwe app in korte tijd hit bij Groningse studenten: “Ommetje”

Het betreft een app onder de naam “Ommetje”, die wandelen stimuleert én beloont. Volgens de Universiteitskrant is de app zeer populair aan het worden onder studenten omdat de kamermuren in deze coronatijd vaak op ze afvliegen. Door alleen of samen te wandelen bewegen ze, krijgen ze frisse lucht en ook vitamine d.

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar ook af en toe werkzaam voor de RUG, bedacht de app al voor de corona-epidemie.

De app werd gelanceerd samen met de Hersenstichting en heeft nu enorm de wind in de zeilen gekregen. Volgens de hoogleraar is het gezonder om dagelijks twintig minuten, maar eigenlijk minimaal een half uur te wandelen, dan om twee keer per week zeer intensief aan sport te doen, zo zegt hij in het interview over zijn app in de Ukrant.

Ook landelijk razend populair

Volgens RTL Nieuws maken in heel Nederland inmiddels al 824.000 mensen gebruik van de app. Een van de redenen voor het succes is mogelijk ook het feit dat het competitie-element meetelt om punten te verdienen: wandelaars 'strijden' tegen hun vrienden, familieleden of collega's. De app prijkt al een tijdje op de eerste plek in de app stores, aldus RTL Nieuws.

Voor de app: klik hier