Nieuws

Nieuwe blikvanger in Groningen: appartementencomplex op hoek van de Antillenstraat en de Korreweg

Onlangs zijn de handtekeningen gezet onder het bouwcontract voor 136 appartementen in de stad Groningen. Met de ondertekening werd het startsein gegeven voor de bouw van een opvallend en energiezuinig appartementencomplex op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg.  Dankzij het kenmerkende ontwerp van het gebouw, krijgt de stad er een imposante blikvanger bij.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe blikvanger in Groningen: appartementencomplex op hoek van de Antillenstraat en de Korreweg
Nieuwe blikvanger in Groningen: appartementencomplex op hoek van de Antillenstraat en de Korreweg

Namens Lefier tekende Pieter Witzenburg en Biense Dijkstra tekende voor Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Het ontwerp van het project is opvallend en kenmerkend. Het is van ver zichtbaar bij binnenkomst van de stad vanuit de Noordzijde. Het complex krijgt verschillende hoogtes: er is één hoogbouw deel van twaalf verdiepingen en een laagbouw gedeelte van vier verdiepingen. Het dynamische uiterlijk sluit zo goed aan op de lagere gebouwen van de nieuwbouw aan de overkant aan de Antillenstraat.

Vanuit de woonkamer hebben bewoners uitzicht over het Van Starkenborghkanaal en woonwijken. Voor de woningen hangen rondom balkons en dit maakt het ontwerp compleet.

Pieter Witzenburg: “De uitbreiding aan de Antillenstraat is dit jaar het grootste nieuwbouwproject van Lefier. We zijn heel blij dat we nu van start kunnen met de bouw van dit prachtige nieuwe complex van formaat. De 136 appartementen bieden  straks een comfortabel en duurzaam thuis voor onze huurders.”

De woningen zijn goed geïsoleerd en gasloos. Ze worden verwarmd door warmtepompen en een warmte-terug-win systeem. Om energie op te wekken worden er zonnepanelen op het dak geplaatst. De appartementen zijn verschillend van oppervlakte. Er zijn twee- en driekamerappartementen variërend van 50 tot 90 vierkante meter. De ruime balkons en grote raamopeningen zorgen voor extra woonkwaliteit.