Het voedselbos bestaat uit inheemse bomensoorten en appel-, peren en notenbomen en heeft de vorm van een hoefijzer. Niet voor niets want zo krijg een soort collegezaalomgeving, zegt Zijlstra. “We willen graag dat er lessen plaatsvinden in het voedselbos.” Het bos wordt ongeveer 20 meter breed en 30 meter lang.
Student Jurre van der Velde is bezig met het ontwerp en indeling. Als het bos klaar is, wordt het ook gebruikt voor onderzoek naar bijvoorbeeld het verkoelend effect van bomen, biodiversiteit en het groeiproces van bomen.
Stichting Koploperbos levert de bomen voor het voedselbos. En mogelijk gaan studenten van AOC Terra het bos onderhouden. Zijlstra hoopt dat medewerkers van bedrijven op de Campus gebruik gaan maken van het bos als ontmoetingsplek. “We willen een toegankelijk leefgebied creëren waar natuur, onderwijs, bedrijven en lokale gemeenschappen samenkomen.”
Eerste schep
De feestelijke start van het project vond plaats op 5 april, waarbij de eerste schep in de grond werd gezet door Annemarie Hannink, lid van het College van Bestuur. Als alles volgens planning verloopt, is het voedselbos medio november gereed.