Nieuws

Nieuwe Grote Markt gewaardeerd door Groningers

De vernieuwde Grote Markt, met de bomen en fonteinen die afgelopen zaterdag officieel werd ‘geopend’, wordt gewaardeerd door inwoners van Groningen. Althans: dat is de conclusie van twee gelijktijdig uitgevoerde onderzoeken.


Leestijd: 1 minuut

Het gaat om onderzoeken van het Dagblad van het Noorden en van OOGTV.

Het Dagblad van het Noorden vroeg de lezers van haar website wat zij vinden van de opknapbeurt van de Grote Markt. Sommigen fakkelden het af, anderen waren tevreden. Maar een ruime meerderheid, 58 procent, laat weten tevreden te zijn. 42 procent bleek het niet eens te zijn met de stelling ‘De verbouwing is geslaagd’.

Lokale Omroep OOGTV hield enkele dagen daarvoor een enquête. Uit een vragenlijst, ingevuld door 2070 Groningers, blijkt dat ruim twee op de drie Groningers (67%) overwegend positief is over de vernieuwing van de Grote Markt.

In hoeverre beide onderzoeken representatief zijn, is niet duidelijk. Maar opmerkelijk is wel dat in beide gevallen ongeveer hetzelfde oordeel werd gemeten.

Ook de GIC vroeg via Facebook hoe haar lezers de vernieuwde Grote Markt beoordelen. Een video werd bijna 15.000 keer bekeken.

Veel kijkers van die video vonden het resultaat ‘mooi’, ‘prachtig’ of ‘geweldig’. Van de 313 ‘likes’ waren er 221 positief, 88 mensen gaven een hartje en 2 waren negatief. Maar ook hiervoor geldt: dit was beslist geen representatief onderzoek, maar het lijkt wel de indruk, ook bij de andere media, te bevestigen dat velen in Groningen best tevreden zijn met het resultaat.