Nieuws

Nog maar één bezoeker per dag voor patiënten UMCG

In het UMCG mogen patiënten nog maar één bezoeker per dag ontvangen. Het ziekenhuis heeft de maatregelen aangescherpt naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen zaterdag en de zorgen over de snelle opmars van de omikronvariant van het virus.


Leestijd: 1 minuut

Het UMCG wil met de maatregel de bewegingen in het ziekenhuis tot een minimum beperken, om zo het coronavirus buiten de ziekenhuismuren te houden. “De maatregel valt ons zwaar, omdat we weten hoe belangrijk bezoek is voor onze patiënten en hun naasten”, laat het ziekenhuis in een reactie weten. “Toch zien we ons gedwongen om bezoek nu zoveel mogelijk te beperken: de risico’s zijn simpelweg te groot.”

Bij het UCP, Beatrix Kinderziekenhuis, de Intensive Care afdelingen en de covid-afdelingen geldt een andere bezoekregeling.

Op afspraak en met medisch mondkapje

Naast deze maatregel vraagt het UMCG iedereen een afspraak te maken als iemand op bezoek wil komen. Voor bezoekers is het verder verplicht om een medisch mondkapje te dragen. Deze liggen bij alle ingangen van het ziekenhuis. Eigen mondkapjes zijn niet langer toegestaan in het UMCG.