Nieuws

Onderhoud Trompbrug Groningen vertraagd

Fietsers en voetgangers die graag gebruik maken van de Trompbrug moeten nog even geduld hebben. Deze brug, een Rijksmonument, zou nog voor de Kerst klaar zijn. Maar door omstandigheden wordt de oplevering pas half februari.


Leestijd: 1 minuut

Onderhoud Trompbrug Groningen vertraagd
Onderhoud Trompbrug Groningen vertraagd

De onderhoudswerkzaamheden aan de Trompbrug, tussen de binnenstad en de Oosterpoortwijk,  stonden gepland om voor Kerst afgerond te zijn. Door vertraging in het leveren van materialen en onverwachte extra werkzaamheden aan het staalwerk lukt dit helaas niet.

De planning is nu dat de brug half februari 2023 weer open kan voor fietsers en voetgangers. De Oosterbrug kan tot die tijd nog steeds als omleidingsroute worden gebruikt. Een en ander meldt de gemeente Groningen in een van haar nieuwsbrieven.

In oktober is het groot onderhoud aan de Trompbrug begonnen. Dit fiets- en voetgangersbruggetje is een rijksmonument en het onderhoud moet aan strenge regels voldoen. Daarom is de hele brug verwijderd en op een andere plek gerestaureerd. De brug krijgt onder andere een nieuw brugdek. Ook wordt het gedeelte voor het openen en sluiten van de brug voor een deel vervangen. Daarnaast vervangt de gemeente de houten steunpunten waar de brug op rust. De landhoofden worden ook gerepareerd, dat zijn de steunpunten van de brug in de oever