Nieuws

Onderzoek: Groningers trots op eigen stad

Groningen is populair onder Groningers. Nou vonden Stadjers Groningen al een leuke stad, maar de waardering is afgelopen coronajaar alleen maar groter geworden. Dat blijkt althans uit het jaarlijkse Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. In de steden die het meest populair zijn onder de eigen bevolking staat Groningen op plek 2. Vorig jaar was dat nog de derde plek.


Leestijd: 1 minuut

Alleen inwoners van Maastricht zijn nog trotser op hun stad dan Groningers dat zijn.

Het is met name het hoge niveau van de gezondheidszorg en de opleidingen in de stad die maken dat Groningers de stad zo waarderen. Ook de vriendelijke sfeer in coronatijd maakt de stad geliefd.

Verbeterpunten zijn er ook: de recreatieve voorzieningen kunnen nog beter en het onder de aandacht brengen van de vele fiets- en wandelmogelijkheden op het omringende platteland kan nog wel beter.

Er is ook onderzoek gedaan naar de steden die landelijk de beste reputatie hebben. In die top 10 staat Groningen op de zevende plek, net als vorig jaar. Utrecht staat op plaats 1, gevolgd door Maastricht en Amsterdam.