Nieuws

Online en lokaal shoppen in het grootste warenhuis van Groningen

Van schoenen tot designspulletjes, boeken, kinderkleding, hippe jurkjes, zelfs vogelhuisjes en professionele kwasten. In totaal ruim 25.000 producten, van zo’n 170 winkeliers uit de stad, zijn te vinden in het online Warenhuis Groningen. Online én lokaal shoppen dus, waarmee je ook nog eens de lokale helden – de Groningse winkeliers – steunt.


Leestijd: 2 minuten

Warenhuis Groningen: 35.000 producten en steeds meer aangesloten winkels
Warenhuis Groningen: 35.000 producten en steeds meer aangesloten winkels

Niet eerder was het zo belangrijk om die lokale helden te steunen. Daarbij komt: waarom zou je iets van ver laten komen, terwijl je het ook gewoon in de buurt kan kopen? Op warenhuisgroningen.nl zijn de producten te vinden van 170 winkels uit Groningen. Het platform is daarmee een soort online etalage: winkelen in de stad Groningen, maar dan gewoon vanuit je luie stoel. De producten zijn online te bestellen of op te halen in de winkel.

Koffiestation, Scholma Lingerie, Harvie, Junior Shop, Haastje Repje, Broodje van Eigen Deeg, Reisboekwinkel De Zwerver, De Kaaskop, SchoenenZaken, Topmerk Schoenen, de Mannenwinkel en Mulder Feestartikelen. Het zijn zomaar wat namen van winkels die hun assortiment, of een deel daarvan, online hebben gezet.

Dat geldt voor ook De Stadsakker, van Merlijn Albering. De Stadsakker bestaat zo’n acht jaar en heeft naast de winkel in de Oude Kijk in het Jatstraat ook nog een kwekerij aan de rand van de stand. Bij de Stadsakker vind je alles, en meer, wat je nodig hebt voor je eigen (moes)tuin. Zaden, boeken, gereedschappen, gieters, maar ook bijvoorbeeld vogelhuisjes en egelmanden zodat er ook dieren in de tuin komen. “Onze klanten wonen vooral in de stad en dan hebben ze vaak alleen maar een kleine tuin of een balkon”, zegt Merlijn. “We hebben ons assortiment daarop aangepast, want je hebt dan geen grote schoffel nodig. Bij ons kun je bijvoorbeeld terecht voor handgereedschap van DeWit en startpakketten met allerlei verschillende zaden.”

Ook Flokstra, bijna 50 jaar een begrip in Groningen, doet mee met Warenhuis Groningen. Begin 2019 is Flokstra verder gegaan onder de naam Van Beek Art Supplies. De speciaalzaak aan de Stoeldraaierstraat verkoopt materialen zoals houtskool, grafiet, kleurpotloden, markers en diverse soorten verf en drukinkten. “Maar ook voor verschillende soorten ondergronden zoals papier, doeken en linnen kun je hier terecht. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om jezelf mee uit te drukken, of om gewoon iets moois mee te maken. Wij zijn er voor iedereen die tekent, schildert of boetseert”, zegt filiaalmanager Joke Vos.

Het warenhuis is een initiatief van de Groningen City Club (GCC) en werkt samen met veel andere lokale helden zoals Zupr en Dropper en de lokale winkeliers. Samen zorgen zij voor een assortiment van zo’n 25.000 producten, gratis en duurzame bezorging met fietskoeriers en voor 15.00 uur besteld betekent dezelfde dag nog bezorgd. Warenhuis Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Groningen, Marketing Groningen, het Fonds en natuurlijk de lokale winkeliers.

https://www.youtube.com/watch?v=-IbEgjteSgY
Warenhuis Groningen: alle producten van lokale ondernemers in één online warenhuisgroningen.nl .