Nieuws

Opening terrassen uitgesteld; ook opheffing avondklok later

De versoepeling van de corona maatregelen per 21 april is van de baan. Zowel de heropening van de terrassen als het opheffen van de avondklok worden met minstens een week uitgesteld. Dat heeft het kabinet zondagmiddag besloten tijdens een vergadering in het Catshuis in Den Haag.


Leestijd: 1 minuut

Deze versoepelingen worden dinsdagavond waarschijnlijk aangekondigd
Deze versoepelingen worden dinsdagavond waarschijnlijk aangekondigd

De versoepeling van de anti-corona maatregelen is voorlopig met een week uitgesteld tot 28 april.

Dit besluit van het kabinet, na overleg met het Outbreak Management Team (OMT) en het RIVM, komt zeker voor de horeca, maar ook voor veel jongeren, en feitelijk voor iedereen, als een grote teleurstelling.

Helemaal onverwacht kan het echter niet zijn, want weliswaar waren er begin afgelopen week veel berichten dat het kabinet dacht aan versoepeling van de maatregelen en dit dinsdag a.s. zou aankondigen, minister Hugo de Jonge waarschuwde de afgelopen dagen herhaaldelijk tegen te groot optimisme. Het leek er toen al op alsof hij er over dacht de versoepeling uit te willen stellen.

Het aantal besmettingen lijkt de afgelopen dagen niet hard te dalen, en ook het aantal patiënten in ziekenhuizen is nog veel te hoog. Bij het RIVM waren vanmorgen 8288 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld.