Nieuws

Operatie Ring Zuid: minder verkeer, maar fors meer drukte op Laan Corpus den Hoorn

De eerste weken van Operatie Ring Zuid was er zo’n tien procent minder autoverkeer op de belangrijkste wegen van en naar de stad. Dat meldt Groningen Bereikbaar. Hoewel het gewenste percentage van 20 procent daarmee niet lijkt gehaald, bleef een verkeersinfarct tot nu toe uit. Een uitzondering vormen de Laan Corpus den Hoorn en de Stationsweg: daar was het afgelopen weken resp. 30 procent en 25 procent drukker dan vóór Operatie Ring Zuid.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid
Foto | Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Volgens Groningen Bereikbaar lijkt het erop dat veel automobilisten ervoor kiezen om de omleidingsroutes te volgen: op zowel Ring Noord (toename van zo’n 40 procent) en Ring West (toename van ongeveer 25 procent) was het aanzienlijk drukker. Toch is dit rondje om de stad sneller dat de kortere route door de stad, stelt de bereikbaarheidsorganisatie, wijzend op de drukte op de Laan Corpus den Hoorn en de Stationsweg. “Wij herhalen daarom de oproep om via de ring te rijden en de Stationsweg en Laan Corpus den Hoorn te mijden als je er geen bestemming hebt.

Verder viel het afgelopen weken op dat de spitsen eerder beginnen en ook langer doorgaan. “Het verkeer spreidt zich dus meer.”