Nieuws

Operatie Ring Zuid: ook afgelopen week drukte en vertragingen

Operatie Ring Zuid heeft ook afgelopen week weer tot de nodige vertragingen en opstoppingen geleid. Dat meldt Groningen Bereikbaar. De organisatie roept op de auto zoveel mogelijk te laten staan.


Leestijd: 1 minuut

Fase 4 van Operatie Ring Zuid is nu anderhalve week aan de gang. Tijdens deze fase is de zuidelijke ringweg dicht tussen het Julianaplein en de Europaweg. Dit duurt tot en met 30 augustus.

Volgens Groningen Bereikbaar was het afgelopen week onder andere druk op de Stationsweg/Griffeweg. Vandaar ook de oproep deze plekken te vermijden als je daar niet hoeft te zijn.

Verkeerssituatie Helpman onveilig: extra maatregelen

Het blijft ook druk in Helpman, zegt Groningen Bereikbaar. “We zien veel automobilisten via de Haydnlaan richting de Hereweg rijden, terwijl er een beter alternatief beschikbaar is: de tijdelijke weg langs de Kempkensberg.” De Haydnlaan is daarom alleen nog maar toegankelijk voor bestemmingsverkeer, zodat ander verkeer richting de Kempkensberg gestuurd kan worden.

Laat de auto staan

Groningen Bereikbaar roept op de auto vooral te laten staan, en te reizen met de fiets, bus of trein. Wel met de auto? Vermijd de spits; vertrek dus eerder of later van huis en maak gebruik van een P+R.