Nieuws

Opmerkelijk: telefoon na 15 jaar teruggevonden in Den Horn

De telefoon van de in 2008 verongelukte Jaap van der Slacht is na vijftien jaar teruggevonden door duikers. De telefoon lag in de sloot op de plek waar de tiener destijds om het leven kwam.


Leestijd: 1 minuut

Opmerkelijk: telefoon na 15 jaar teruggevonden in Den Horn
Opmerkelijk: telefoon na 15 jaar teruggevonden in Den Horn

Dat meldt RTV Noord. Door het terugvinden van de telefoon hebben de ouders van Jaap nu alle persoonlijke bezittingen terug die hun zoon bij zich had toen hij verongelukte. Jaap kwam op 29 augustus 2008 met zijn scooter frontaal in botsing met een boom. De 17-jarige jongen was op slag dood.

Zijn lichaam werd later die nacht gevonden in de sloot langs de weg, maar zijn telefoon werd niet ontdekt. De toenmalige vriendin van de tiener schakelde vijftien jaar later een vrijwilligersgroep van duikers in, genaamd Recovery Divers. Zij slaagden erin om met een metaaldetector de telefoon te vinden. 

Nabestaanden waren aanwezig bij de zoektocht, die slechts enkele minuten hoefde te duren. De vondst van de telefoon zorgde dan ook voor de nodige emoties. Volgens de ouders van Jaap was hun zoon veel bezig met fotografie en maakte hij vaak foto's met zijn mobiel. 

"Hij maakte al selfies ver voordat anderen dat deden. Zijn telefoon was zijn alles", laten zijn ouders aan RTV Noord weten. Ze hopen dat ze foto's krijgen van Jaaps laatste avond, die hij met zijn vriendin doorbracht op een feestje. Het zouden de laatste foto's zijn die hun zoon zou hebben gemaakt.

Foto: Recovery Divers