Nieuws

Oppositie pleit voor Groningse marathon

Groningse oppositiepartijen willen alsnog een marathon in 2024. “Wij hopen dat het boek nog niet volledig is gesloten en het alsnog mogelijk is tot een oplossing te komen voor 2024,” stelt Etkin Armut, raadslid voor het CDA in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

De gemeente heeft volgens het CDA ondanks eerdere financiële steun en medewerking een streep gezet door het plan om een marathon plaats te laten vinden op 8 september 2024. De gemeente geeft als reden dat er verschillende risico’s zijn verbonden aan het laten plaatsvinden in 2024. Dit tot grote verbazing van de organisator, die aangeeft dat dit tijdens de vele voorbereidende gesprekken nooit ter sprake is gekomen.

De fracties van CDA, VVD, D66, Stadspartij 100% voor Groningen, Student en Stad en Partij voor het Noorden vragen het college of zij alsnog met de organisator en andere betrokken partijen als de provincie, Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid om tafel wil gaan.

“Een Groningse marathon zou een ontzettend mooi evenement kunnen zijn, het is niet voor niks dat de gemeente al anderhalf jaar in gesprek was met de organisator”, aldus Armut. “We snappen daarom ook niet dat aan die gesprekken zo’n abrupt einde lijkt te zijn gekomen.”