Nieuws

Oppositie stelt schriftelijke vragen over reclamebelasting

De oppositie heeft op initiatief van het CDA schriftelijke vragen gesteld aan het college B&W over de reclamebelasting. De afgelopen weken hebben veel ondernemers een brief ontvangen van het Noordelijk Belastingkantoor (NBK) over de nieuwe belasting en de reacties daarop zijn volgens de oppositiepartijen overwegend negatief.


Leestijd: 1 minuut

Afgelopen november stemde de coalitie in de Groningse gemeenteraad voor het invoeren van reclamebelasting. Dit gebeurde ondanks grote verontwaardiging en zorgen bij ondernemers.

Volgens de oppositiepartijen lijkt het er, na het versturen van een brief aan ondernemers, op dat het NBK niet goed voorbereid is op het innen van deze nieuwe vorm van belasting. Zo zou de inlogcode in de brief vaak niet werken, is de brief algemeen geadresseerd en kan deze daardoor bij verkeerde personen terechtkomen en zijn de vermeldingen onveilig en in strijd met de AVG. En zo zijn er volgens de oppositiefracties nog een aantal zaken aan te wijzen die duiden op een rommelige uitvoering. Iets was de relatie tussen de gemeente en ondernemers niet ten goede komt.

De oppositiefracties zouden graag willen dat het college reflecteert op het proces rondom de invoering van de reclamebelasting. Ook zien de fracties graag dat non-profitorganisaties zoals verenigingen worden uitgezonderd. Daarom heeft de voltallige oppositie bestaande uit CDA, D66, Partij voor het Noorden, PVV, Stadspartij, Student & Stad en VVD nu schriftelijke vragen gesteld aan het college.