Nieuws

Optreden Noord Nederlands Orkest op laatste moment geschrapt op Lowlands

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) zou tijdens Lowlands optreden, maar op het allerlaatste moment is dat geschrapt. Lowlands voelde zich door logistieke problemen tot hun eigen teleurstelling genoodzaakt tot de beslissing.


Leestijd: 1 minuut

Optreden Noord Nederlands Orkest op laatste moment geschrapt op Lowlands
Optreden Noord Nederlands Orkest op laatste moment geschrapt op Lowlands

Het NNO zou samen met het Noord Nederlands Concertkoor de Negende Symfonie van Beethoven spelen. Orkestleider Marcel Mandos liet tegenover de NOS weten 'flabbergasted' te zijn door de afzegging. 

Lowlands laat in een verklaring weten dat het afzeggen van het NNO komt door onverwachte problemen bij de nachtelijke voorbereidingen op de show van de Belgische artiest Stromae, die zondagavond optrad tijdens het festival. Naar het schijnt waren bepaalde onderdelen, vereist voor de opbouw, niet aanwezig en moesten deze eerst worden opgehaald.

Hierdoor moest het eerstvolgende optreden op hetzelfde podium op het programma sneuvelen, oftewel dat van het NNO. Door het strakke schema bleek het niet mogelijk om de voorstelling van het NNO op een ander moment in te plannen. 

De festivalorganisatie baalt flink van de ontstane situatie. Directeur Van Eerdenburg heeft het NNO aangeboden om volgend jaar terug te komen. Daarover gaan de betrokkenen komende week in gesprek. 

Traditiegetrouw zijn er op zondag klassieke optredens op Lowlands. Twee jaar geleden zou het NNO ook al komen, maar ging dat niet door vanwege het coronavirus.