Nieuws

Oud-Groninger voorzitter nieuwe partij Pieter Omtzigt

Tot voorzitter van de gisteren door Kamerlid Pieter Omtzigt gepresenteerde nieuwe partij is een oud-Groninger benoemd. Hein Pieper (61) werkte jaren in noord-Groningen en kent de provincie Groningen daardoor goed.


Leestijd: 1 minuut

Officieel sinds gisteren is Hein Pieper partijvoorzitter van ‘Nieuw Sociaal Contract’, de naam van de gisteren door Pieter Omtzigt gepresenteerde partij.

Hein Pieper is theoloog, en heeft een zeker voor een theoloog, opmerkelijke loopbaan achter de rug. Hij werd in 1962 geboren in het Drentse Nieuw-Schoonebeek.

Na zijn middelbare school studeerde hij theologie in Limburg, waarna hij een baan kreeg als katholiek pastoraal werken in Noord-Groningen, in Uithuizen.

Na zijn vertrek uit Groningen ging hij de politiek in, en in 2009 werd hij gekozen als Tweede Kamerlid voor het CDA.

Pieper werd in 2011 benoemd als dijkgraaf van het waterschap Rijn en IJssel.

Sinds november 2021 zat Pieper als CDA-lid al in het bestuur van de Stichting Steunfonds Groep Omtzigt, die budget verzamelt voor de van de CDA-kamerfractie afgesplitste eenmansfractie van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt.

Sinds 20 augustus 2023 (gisteren) is hij dus partijvoorzitter van de door Omtzigt opgerichte partij Nieuw Sociaal Contract.

Meer over Hein Pieper op Wikipedia