Nieuws

Eend zorgt voor kettingbotsing Friesestraatweg

Het was goed bedoeld van een automobilist om af te remmen voor een overstekende eend. Maar verstandig was het niet, want de actie leidde tot een kettingbotsing.


Leestijd: 1 minuut

Eend zorgt voor kettingbotsing Friesestraatweg
Eend zorgt voor kettingbotsing Friesestraatweg

Het ongeluk gebeurde gistermiddag omstreeks vier uur op de Friesestraatweg/N370 ter hoogte van de afrit naar Vinkhuizen heeft dinsdagmiddag ongeval plaatsgevonden tussen drie auto's. Een eend stak de weg over. Een automobilist deed een rempoging om een aanrijding met het dier te voorkomen, maar dit was te vergeefs.

Twee achteropkomende automobilisten zagen de stilstaande auto te laat, en botsten er met een aanzienlijke snelheid tegen op. Politie, dierenambulance, een berger en Rijkswaterstaat waren vlot ter plekke. Rijkswaterstaat sloot de rijkstrook af om zo de hulpverlening op gang te brengen.

Terwijl een berger de auto's aan het bergen was, waren medewerkers van de dierenambulance bezig met de aangereden eend. Helaas mocht hulp voor het dier niet baten, en overleed deze ter plekke. De inzittenden van de auto's raakten niet gewond. Door het ongeval ontstond er een forse file.

(Foto boven: Raymond Bos, RDB Producties).