Nieuws

Paviljoen Van de Dame wordt LOETJE

Paviljoen Van de Dame aan het Paterswoldsemeer sluit de deuren. De zaak is verkocht aan biefstukketen LOETJE, die op 1 april de deuren opent.


Leestijd: 1 minuut

Paviljoen Van de Dame wordt LOETJE
Paviljoen Van de Dame wordt LOETJE

De eigenaren van Paviljoen Van de Dame, Imogen en Bert Westerhof, laten aan horecagroningen.nl weten dat het geen noodzaak was om te stoppen, maar dat de coronacrisis hen heeft doen inzien dat het fijn is om wat meer vrije tijd te hebben. “Na al die jaren van loeihard werken kwam dit als een soort verrassing. We zaten rustig thuis, of waren op pad en zeiden tegen elkaar: heerlijk hè?”, aldus Bert, tegen horecagroningen.nl.

Volgens de ondernemers klopte LOETJE begin dit jaar aan de deur, en was het daarna vrij snel rond. “Dat proces is zeker in een stroomversnelling geraakt door corona en de lockdown. Enerzijds door de beleving van vrije tijd, anderzijds omdat er de afgelopen maanden zo weinig perspectief is. Je wilt van alles, maar je mag niks. Daar wordt het niet leuker van.”

Het was niet de eerste keer dat er interesse was in overname van de zaak aan het Paterswoldsemeer. Imogen: ”Toen was vooral ik daar nog niet klaar voor. Ik had nog veel ideeën. Nu is het anders. Bert is onlangs 65 geworden, dat zet je ook aan het denken. We willen vooral van het leven genieten. En dat lukt denk ik nog beter zonder De Dame. Zeker nu we weten dat we de zaak in goede handen achterlaten.”

De huwelijken die al in Paviljoen van de Dame gepland stonden, kunnen gewoon doorgaan, zegt Imogen. “LOETJE kan zich nu richten op het seizoen dat voor de deur staat. Voor ons is het nu een tijd van afscheid nemen en alles zo goed mogelijk overdragen.”

Bert Westerhof is nog steeds eigenaar is van de Groningse nachtclubs Club Kokomo en Ocean 41.