Nieuws

Plannen nieuwe wijk Spoorkwartier te zien in Forum

De plannen voor het nieuw aan te leggen wijk Spoorkwartier, aan de zuidkant van het Hoofdstation, zijn komende dinsdagavond 22 oktober te zien in het Forum. Spoorkwartier wordt een moderne stadswijk met woningen, kantoren en winkels. 


Leestijd: 1 minuut

Herontwikkeling

De gemeente Groningen en stedenbouwkundig bureau PosadMaxwan hebben een plan gemaakt voor het Spoorkwartier. Het Spoorkwartier wordt een levendige stadswijk met koop- en huurwoningen, kantoren en winkels. 

Het nieuwe Zuidplein gaat het levendige hart van het Spoorkwartier vormen.  Het plein zal de zuidentree van het Hoofdstation verbinden aan de Parkweg en de Rivierenbuurt.

Ook is de wijk goed verbonden met de binnenstad via de fietstunnel in aanbouw onder het station door. Hierdoor krijgen alle zuidelijke wijken een nieuwe verbinding voor fiets- en voetgangers richting het station en de binnenstad. Fietsers en voetgangers staan centraal in het Spoorkwartier. 

Het gebied wordt autoluw. Daarnaast is er aandacht voor het groen en duurzaam inrichten van gebouwen en openbare ruimte.