Nieuws

Plantsoenloop: zaterdag hardlopend genieten van heerlijke herfstsfeer in Groningen

Aanstaande zaterdag 5 november is het weer zover: de Plantsoenloop gaat van start. Dat is het oudste hardloop-evenement van Groningen dat dit jaar voor de 64ste keer wordt georganiseerd. Het is behalve een mooie gezinsloop, ook een loop voor fijnproevers, want het is écht genieten van de herfstsfeer, de prachtige bladeren en van het unieke heuvelachtige parcours. In vergelijking tot voorgaande jaren is de loop wat aangepast, met een vernieuwd parcours.


Leestijd: 1 minuut

Plantsoenloop: zaterdag hardlopend genieten van heerlijke herfstsfeer in Groningen
Plantsoenloop: zaterdag hardlopend genieten van heerlijke herfstsfeer in Groningen

'Het wordt in elk geval een verrassende editie! , aldus Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland.

Nieuw parcours

De Plantsoenloop is de oudste loop van Groningen en daarmee een echte klassieker. Toch is deze editie anders dan de afgelopen jaren. "We hebben gekozen voor een vernieuwd en ruimer parcours. We hebben een ronde van 4km gecreëerd door het Noorderplantsoen. In het verleden was dit een ronde van 2km, waardoor deelnemers aan de 4 en de 8km meerdere rondes moesten lopen. Nu is dat beperkt tot maximaal twee."

Het vernieuwde parcours zorgt voor nog meer loopplezier tijdens de Plantsoenloop. "We hebben gekeken naar veranderingen die deze klassieker nog leuker maken voor de deelnemers. Een nieuwe start- en finish, meer ruimte en echt een ander parcours. Maar het blijft wel 100% de Plantsoenloop."

Het parcours van de Plantsoenloop Groningen loopt, zoals altijd, door het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen, met een sfeervolle start- en finish op de Kruissingel. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: de 4 en 8km en de Kids Runs van 1, 2 en 4km.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze klassieker? Dat kan vanaf nu via: www.plantsoenloop.nl/inschrijven.