Nieuws

Podcast | Het verhaal van Johan Willem Ripperda: de Groningse leugenaar die eerste minister van Spanje werd

Ooit gehoord van Johan Willem Ripperda? De Groninger jonker die het schopte tot eerste minister van Spanje, maar uiteindelijk als leugenaar ten onder ging? Muziektheatergroep Zummerbühne voert deze zomer een voorstelling uit over Ripperda. Wij spraken artistiek leider Reinout Douma over het verhaal van Ripperda én de voorstelling. Luister hier naar de nieuwste podcast van de Groninger Internet Courant.


Leestijd: < 1 minuut

Zummerbühne is een muziektheatergroep die elk jaar een voorstelling produceert in de provincie Groningen, elk jaar op een andere plek. De eerste voorstelling, Hollands Hoop, was met 23.000 bezoekers over 23 zomerse speelavonden in 2022 een groot succes. Aankomende zomer gaat voert Zummerbühne de muziektheatervoorstelling Ripperda uit. Dit keer in Winsum op de wierde Maarhuizen. Bert Visscher zal de hoofdrol van Ripperda spelen.

De GIC Proatcast is een podcast van de Groninger Internet Courant, waarin we op zoek gaan naar bijzondere verhalen én verhalen achter het nieuws in Stad en Ommeland.