Nieuws

Poging om ook in Groningen een zendmast in de brand te zetten

Een groep personen heeft vrijdagavond geprobeerd om een zendmast aan de Koningsweg in Groningen in de brand te zetten. In het hele land worden zendmasten in de brand gezet als protest tegen 5G.


Leestijd: 1 minuut

Man (23) uit Eemsdelta binnen etmaal twee keer gepakt voor rijden onder invloed
Man (23) uit Eemsdelta binnen etmaal twee keer gepakt voor rijden onder invloed

De politie kreeg rond negen uur ’s avonds een melding binnen. Er werd een Burgernet-actie opgestart, waarbij omwonenden de vraag kregen om uit te kijken naar een blauwe Kia Picanto. 

De brand zou zijn geblust door een omstander. Een getuige zou iemand met een jerrycan bij de mast hebben gezien. De politie doet onderzoek naar de mogelijke brandstichting. 

Protest tegen 5G
In het hele land zijn protesten tegen de uitrol van het snelle internetnetwerk 5G. Demonstranten denken dat de straling van 5G-antennes slecht is voor de gezondheid en het milieu. Complotdenkers zien zelfs een relatie tussen 5G en het coronavirus. 

Inmiddels zijn er al meer dan een handvol branden geweest bij zendmasten. Bij sommige branden waren ook leuzen geschreven als ‘Fuck 5G’. Netwerkoperators zijn boos over de sabotage. Volgens hen komt de bereikbaarheid van hulpdiensten in het gedrang, zodra er zendmasten in de brand worden gezet.