Nieuws

Politie deelt beelden van man die zendmast in de brand steekt

De politie heeft beelden gedeeld van de man die afgelopen vrijdagavond een zendmast aan de Koningsweg in Groningen in brand heeft gestoken. De politie hoopt op tips over de brandstichting en de dader.


Leestijd: 1 minuut

Verdachte aangehouden brandstichting zendmast in Groningen
Verdachte aangehouden brandstichting zendmast in Groningen

De beelden laten zien hoe een man vrijdagavond rond 21.00 uur richting de zendmast loopt met een jerrycan. Even later zijn er vlammen te zien. De dader vlucht daarna in een gereedstaande auto. 

Een oplettende getuige komt al snel naar de mast toe, maar hij kon niet voorkomen dat de dader vluchtte. Door zijn alerte optreden kon de brand wel snel worden geblust. 

De dader is volgens de politie ongeveer 1.90 meter lang en hij zou tussen de 25 en 30 jaar oud zijn. De dader reed in een blauw-zwarte Toyota Aygo uit 2014 met een kenteken dat eindigt op 49. 

Iedereen met tips kan contact opnemen met 0900-8844. Bij spoed mag het alarmnummer 112 worden gebeld. De politie roept ook op om verdachte situaties bij zendmasten zo snel mogelijk te melden. In het hele land zijn de laatste dagen meerdere zendmasten in de brand gezet als protest tegen de komst van 5G.

https://twitter.com/PolitieLE/status/1250131533777842178