Nieuws

Prikken zonder afspraak nu ook mogelijk bij GGD Groningen, op zes locaties in de provincie

Op zes plaatsen in de provincie Groningen wordt het vanaf dinsdag – morgen – mogelijk om zonder afspraak een vaccinatie te halen bij de GGD. Wie dat wil kan zo naar binnen lopen. De regeling is alleen mogelijk voor een eerste vaccinatie.


Leestijd: 1 minuut

Werkgevers: “Alleen gerichte aanpak vaccinatiegraad helpt om uit coronacrisis te komen”
Werkgevers: “Alleen gerichte aanpak vaccinatiegraad helpt om uit coronacrisis te komen”

Op zes vaccinatielocaties van GGD Groningen is het met ingang van 20 juli mogelijk om een vaccinatie tegen corona te krijgen zonder een prikafspraak.  Veel mensen hebben hun vaccinaties gehad of een afspraak gemaakt. Die afspraken blijven staan. In de planning voor de komende weken is tussendoor ruimte om ook mensen te vaccineren, die zonder afspraak binnen komen lopen. Zij krijgen dan een vaccinatie met BioNTech/Pfizer. Prikken zonder afspraak is alleen mogelijk voor een 1e vaccinatie.

Praktisch

Prikken zonder afspraak is mogelijk op de locaties in Veendam, Appingedam, Scheemda, Hoogezand, Stadskanaal, Warffum. Op de website van GGD Groningen zijn de adresgegevens en openingstijden van de locaties vermeld. Belangrijk is om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Ter plekke kan een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

Waarom is vaccineren belangrijk?

Prikken tegen corona zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ziek worden. Dat is belangrijk voor degene die zich laat vaccineren, maar ook voor familie, vrienden en collega’s. Minder besmettingen zorgen ervoor dat er weer steeds meer mogelijk is.