Nieuws

Provinciale Staten vergaderen tijdelijk schriftelijk vanuit huis

Provinciale Staten van Groningen vergaderen voorlopig schriftelijk vanuit huis. Ook andere werkzaamheden van de Staten vinden voor zover mogelijk schriftelijk of telefonisch plaats vanuit huis. Dat meldt de provincie Groningen.


Leestijd: 1 minuut

GroenLinks wil provinciaal transitiefonds voor boeren in Groningen
GroenLinks wil provinciaal transitiefonds voor boeren in Groningen

De maatregel betekent dat de Staten tijdelijk niet bijeenkomen in het provinciehuis voor commissie- en Statenvergaderingen.

De eerste schriftelijke commissievergadering staat voor donderdag op de agenda. Partijen hebben twee weken de tijd om schriftelijke vragen te stellen. Het college van Gedeputeerde Staten heeft vervolgens weer twee weken de tijd om schriftelijk antwoord te geven.

Als gevolg van de corona-maatregelen zijn ontmoetingen tussen Statenleden en inwoners, zoals Praten met de Staten en gast van de Staten, voorlopig niet mogelijk. Groningers kunnen wel per e-mail of telefonisch contact leggen met de statenleden.

Nu Provinciale Staten wettelijke gezien ook via digitaal vergaderen besluiten mogen nemen, wordt gekeken of dit technisch gerealiseerd kan worden. Tot die tijd zullen de Staten schriftelijke vergaderen en alleen bijeenkomen voor noodzakelijke besluiten in een zo klein mogelijke samenstelling, aldus de provincie.