Nieuws

Provincie Groningen centraal tijdens Prinsjesfestival in Den Haag

De provincie Groningen doet het steeds beter op het gebied van innovatie. Op sommige gebieden in de economie loopt de provincie Groningen zelfs voorop. Dat Groningen zich heeft ontwikkeld tot op sommige gebieden een zeer moderne top-provincie, dat kan de rest van Nederland volgende week ook zien tijdens het landelijke Prinsjesfestival in Den Haag. Daar staat de provincie Groningen dit jaar namelijk centraal. Groningen wil zich er presenteren als de zelfbewuste, krachtige en innovatieve provincie die het ook is geworden.


Leestijd: 1 minuut

Provincie Groningen centraal tijdens Prinsjesfestival in Den Haag
Provincie Groningen centraal tijdens Prinsjesfestival in Den Haag

Het Prinsjesfestival wordt jaarlijks in Den Haag gehouden, in de week voor en op Prinsjesdag.

Het is goed gebruik dat het Prinsjesfestival bij de organisatie samenwerkt met één van de provincies. In 2022 presenteert de provincie Groningen zich in Den Haag.

De provincie Groningen maakt van de gelegenheid gebruik om een beeld te geen van haar innovatiekracht. Middels verschillende evenementen laat Groningen zien wat er hier allemaal gebeurt op het gebied van energie, gezondheid, duurzaamheid, mobiliteit, cultuur en digitalisering.

De Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, geeft een overzicht van de ambities van de provincie Groningen voor de nabije toekomst. Hij laat zien dat Groningen in de praktijk al hard werkt aan oplossingen voor veel nationale problemen, bijvoorbeeld op het gebied van energie en klimaat.

Maar ook voor de verhouding tussen overheid en burgers raadt commissaris Paas aan om Groningen als voorbeeld te nemen. “Toukomst” is tot nu toe het grootste participatietraject in Nederland.  “Al met al”, stelt Paas, “”kan Nederland dus wel wat meer ‘Groningen’ gebruiken”.

Programma

Bekijk hier het programma van Provincie Groningen.