Nieuws

PvdA'er Henk Nijboer uit Groningen niet opnieuw verkiesbaar voor Tweede Kamer

Kamerlid Henk Nijboer stelt zich niet verkiesbaar op de gezamenlijke lijst van PvdA en GroenLinks bij de komende verkiezingen. Nijboer, zelf lid van PvdA, hoopt voor de komende verkiezingen op een fantastisch resultaat voor de partijen, maar maakt zich zorgen over de politieke koers. “De kiezers verdienen Kamerleden die volmondig in de nieuwe samenwerking geloven”, schrijft Nijboer in een brief die hij deelt op Twitter.


Leestijd: 1 minuut

Henk Nijboer
Henk Nijboer

“Een brede progressieve volkspartij moet ook de middengroepen aanspreken om een regeringsalternatief voor rechts te kunnen bieden”, schrijft hij. “Ik hoop dat het de nieuwe fractie lukt om een serieus en geloofwaardig antwoord te vinden op de moeilijke problemen van deze tijd.”

Nijboer, geboren en woonachtig in Groningen, is inmiddels al tien jaar actief in de Tweede Kamer. Voordat hij lid werd van de Tweede Kamer was hij in de periode 2003-2007 lid van de Provinciale Staten van Groningen.

Nijboer zegt zich in te blijven zetten voor de idealen van de sociaaldemocratie, maar niet vanuit de nieuwe fractie. “Mij past een plek op een flank in de fractie minder. Ik ben met mijn ervaring en karakter meer geschikt voor de voorhoede dan als criticaster van binnenuit. Dus maak ik – met pijn in het hart – plaats.”

Tot de nieuwe verkiezingen zit Nijboer de rit nog uit.