Nieuws

Rapport over massatoerisme in Groningen nu wel openbaar

Afgelopen weekend kwam Dagblad van het Noorden met het nieuws naar buiten dat ze in bezit zijn van een rapport over het aanjagen van massatoerisme in Groningen. Na de ophef die er vervolgens over ontstond, heeft de overheid toch besloten om het rapport openbaar te maken.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Marketing Groningen
Foto | Marketing Groningen

Pretparken, vakantieparken en hotels: het rapport van bureau Ginder dat adviseert om massatoerisme in Groningen een impuls te geven, is nu online te vinden. Het rapport werd maandag 26 augustus gepubliceerd op de website van Nationaal Programma Groningen.

Niet richtinggevend

Het rapport werd gepubliceerd met daarbij de volgende boodschap: “Het rapport geeft mogelijkheden voor de ontwikkeling van toerisme die in geen enkel opzicht richtinggevend zijn. De provincie Groningen neemt het rapport, net als andere onderzoeken, ideeën en mogelijkheden mee als input voor de ontwikkeling van beleid voor vrijetijdseconomie. De provincie werkt bij die ontwikkeling nauw samen met andere regionale partijen vanuit onderwijs, economie en toerisme en recreatie.”

De ideeën in het rapport zouden dus geen concrete plannen zijn, maar wel kunnen worden meegenomen als input in de ontwikkeling van nieuw beleid.