Nieuws

Raymond Bos maakte duizenden foto’s van aanpak zuidelijke ringweg

De werkzaamheden rondom de Aanpak Ring Zuid, het grootste infrastructurele project van Noord-Nederland, zijn de afgelopen jaren in beeld gebracht door de 26-jarige Raymond Bos uit de stad Groningen. Zijn foto’s zijn te zien tijdens het Ringfestival, zondag in Martiniplaza.


Leestijd: 1 minuut

Rondje Julianaplein 9-7-2024
Rondje Julianaplein 9-7-2024

Even wat foto’s maken voor de lol, zo begon de passie van Raymond Bos voor het fotograferen van de Aanpak Ring Zuid. Toen hij vroeg of hij wat beelden mocht maken, kon niemand vermoeden dat dit zou uitgroeien tot een zes jaar durende samenwerking.

Inmiddels heeft hij duizenden foto’s gemaakt. Wat het fotograferen van dit immense project voor hem zo bijzonder maakte, was de diversiteit aan werkzaamheden die hij heeft vastgelegd. Van frezen tot lassen en hijsen, alles kwam voorbij. “Het was elke dag anders en dat maakte het voor mij als fotograaf erg interessant, met name het Julianaplein had mijn interesse”, zo zegt Bos.  

Maar met elk voordeel komt ook een nadeel, en in dit geval was dat het weer. Dag en nacht was Raymond in de weer om de werkzaamheden zo goed mogelijk vast te leggen. Van spannende nachtshots tot prachtige zonsondergangen, alles zat in zijn fotocollectie. “Het was soms zwaar om in de vrieskou of stromende regen te staan, maar het uiteindelijke resultaat was het meer dan waard.”

De foto’s van Bos zijn te zien op het Ringfestival, maar ook via deze link.