Nieuws

Ruim 4.000 handtekeningen tegen hondenbelasting in Haren en Ten Boer

Meer dan 4.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder een petitie tegen het invoeren van de hondenbelasting in Ten Boer en Haren. De petitie is donderdag aangeboden aan de Groningse gemeenteraad.


Leestijd: 1 minuut

Ruim 4.000 handtekeningen tegen hondenbelasting in Haren en Ten Boer
Ruim 4.000 handtekeningen tegen hondenbelasting in Haren en Ten Boer

In Groningen wordt al jaren hondenbelasting geïnd, maar in Haren en Ten Boer was dat nog niet het geval. De gemeente wil de belasting wel in stand houden, om zo nog een miljoen euro binnen te halen in tijden van bezuinigingen. “De hondenbelasting is een belangrijke inkomstenbron. Onze financiële situatie is zorgelijk en afschaffing van de hondenbelasting zou betekenen dat er een tekort in de begroting ontstaat waarvoor op dit moment geen dekking is”, aldus het college van B&W. 

Tegen de invoering van de hondenbelasting is veel verzet onder hondeneigenaren in de gemeente. Ze vinden het oneerlijk dat een relatief kleine groep zoveel belastinggeld moet ophalen. “Het geld wordt niet eens besteed aan honden voor de aanleg van hondenlosloopgebieden of bakken voor poepzakjes”, zo staat in petitie te lezen. “Veel gemeentes hebben de belasting al afgeschaft. Het is unfair om een klein deel van de Groningse bevolking hiervoor te laten opdraaien.”

De Groningse gemeenteraad neemt woensdag 13 november een besluit over de begroting en de belastingplannen en dus ook over het voorstel over de hondenbelasting.