Nieuws

Schaatsen in Groningen - maar waar is dit ...??

Schaatsers genieten met volle teugen op een vijver in Groningen. Maar niet iedereen zal onmiddellijk zien waar fotograaf Raymond Bos van RDB producties met behulp van een drone deze foto maakte. Het is namelijk een van de nieuwere wijken in de stad: de wijk De Held, waarvan de aanleg begon in 1997. De foto werd gemaakt van de vijver aan de Leegeweg.


Leestijd: 1 minuut

Schaatsen in Groningen - maar waar is dit ...??
Schaatsen in Groningen - maar waar is dit ...??

De wijk ligt ten westen van de wijk Vinkhuizen. De wijk is in drie fases verdeeld, aan beide kanten van de Leegeweg.

De naam van de wijk verwijst naar de polders waarin de wijk gebouwd werd, de Jonge en de De Oude Held. De polders, op hun beurt, zijn genoemd naar de molens (waarvan één is vervangen door een gemaal) die deze bemalen.

De eerste twee fases van de woonwijk zijn al klaar, aan beide kanten van de Leegeweg. De derde fase zal gebouwd worden aan de noordzijde van de Leegeweg tussen fase 2 van De Held en de naastgelegen woonwijk Gravenburg. In 2008 werd het bestemmingsplan goedgekeurd.

Tot bouw zal het door de economische crisis op korte termijn niet komen. Het plan werd door de gemeente Groningen ingetrokken. De gemeente richt zich nu op de bouw in de wijk Meerstad.