Nieuws

Schuiling krijgt maandagmiddag de ambtsketen als nieuwe burgemeester van Groningen omgehangen

Nog enkele dagen en één weekend is hij ambteloos burger. Maar vanaf aanstaande maandagmiddag omstreeks 17.00 uur is hij de nieuwe burgemeester van Groningen. Hij is dan de opvolger van Peter den Oudsten, tot vrijdagmiddag waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Burgemeester Schuiling: ‘Nuchter blijven rond Corona' en 'Vindicat reageerde goed’
Burgemeester Schuiling: ‘Nuchter blijven rond Corona' en 'Vindicat reageerde goed’

In een bijzondere raadsvergadering op maandag 30 september wordt Koen Schuiling geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen.

De bijzondere raadsvergadering van de installatie van Schuiling op maandag 30 september is van 16.30 tot ongeveer 17.30 uur en wordt live uitgezonden via de website van de gemeenteraad groningen.raadsinformatie.nl.

Ambtsketen

Plaatsvervangend raadsvoorzitter Berndt Benjamins zit de bijzondere raadsvergadering voor. Er zijn toespraken van commissaris van de Koning René Paas en locoburgemeester Mattias Gijsbertsen. Gijsbertsen zal de nieuwe burgemeester de ambtsketen omhangen.

Verder zijn er bijdragen van stadshistoricus Beno Hofman en stadsdichter Renée Luth. Aan het eind van de bijzondere raadsvergadering spreekt Schuiling als nieuwe burgemeester de gemeenteraad toe.