Nieuws

Stadsschouwburg/Oosterpoort: sterke stijging aantal bezoekers; klassieke muziek leeft op


Leestijd: 1 minuut

Janssen, Batsheva Dance Company, Het Zuidelijk Toneel / De Ploeg & Bert Visscher met ‘Een reis om de wereld in 80 dagen’, ‘Snorro, de gemaskerde held’ van het RO Theater, Editors, Nederlands Blazers ensemble en Asthon Brothers, Jochem Myer, Broers Jussen, Laura van Dolron, Mariinsky Koor, Rokia Traoré, ‘Hoe overleef ik…’ en ‘Otje’ van Senf Theaterpartners, Kyteman’s HipHop Orkest, ‘Thirza’ van het Nationale Toneel, Amsterdam Sinfonietta & Wende Snijders, De Tijd met ‘Ibsen3’, Bachkoor Holland met de ‘Mattheus Passion’, ‘Wiplala’ van Het Filiaal. pianist Grigory Sokolov, Habib Koité, King’s Singers, ‘Help!’ van Theatergroep MAX, de Rhythm & Blues Night en ‘Alice in Wonderland’ van Orkater & Holland Symfonia.

Seizoen 2009/2010 is nog niet helemaal ten einde. Op de concertagenda van De Oosterpoort staan nog Arno (12 juni), Billy Talent (22 juni), Richie Spice, Etana & Culture (23 juni), Gomez (30 juni) en Dr John & the Lower 911 (8 juli). De Stadsschouwburg Groningen sluit het seizoen af met de opera ‘Le nozze di Figaro’ van Mozart in een vertolking van Opera Zuid op donderdag 17 juni.

De online voorverkoop voor het nieuwe seizoen start op maandag 14 juni om 12.00 uur via de websites: www.bestelsnelkaarten.nl / www.de-oosterpoort.nl / www.ssbg.nl